Pomoć i za 99.000 inopenzionera

Bez autora
Nov 25 2010

Penzioneri koji su deo radnog staža ostvarili u inostranstvu, a penzija im nije veća od 30.000 dinara mogu do 10. decembra da podnesu svu potrebnu dokumentaciju. Dokumentacija se podnosi za isplatu jednokratne pomoći Vlade od 5.000 dinara.Svakom penzioneru koji dokumentuje da mu je zbir domaće i inostrane penzije niži od propisanog limita, biće naknadno isplaćena pomoć, isto kao i penzije, preko tekućeg računa ili preko uputnica na kućnu adresu. Isplata jednokratne pomoći inostranim penzionerim mogla bi da počne ubrzo nakon isteka roka za predaju dokumentacije, 10. decembra.

Pomoć i za 99.000 inopenzioneraPenzioneri koji su deo radnog staža ostvarili u inostranstvu, a penzija im nije veća od 30.000 dinara mogu do 10. decembra da podnesu svu potrebnu dokumentaciju.

Dokumentacija se podnosi za isplatu jednokratne pomoći Vlade od 5.000 dinara, kažu u Republičkom fondu za penzijsko invalidsko osiguranje (PIO).

Svakom penzioneru koji dokumentuje da mu je zbir domaće i inostrane penzije niži od propisanog limita, biće naknadno isplaćena pomoć, isto kao i penzije, preko tekućeg računa ili preko uputnica na kućnu adresu.

Isplata jednokratne pomoći inostranim penzionerim mogla bi da počne ubrzo nakon isteka roka za predaju dokumentacije, 10. decembra.

Isplata jednokratne pomoći domaćim penzionerima počela je od 16. oktobra. U Srbiji ima oko 1,6 miliona penzionera, a među njima oko 1,4 miliona ima penziju manju od 30.000 dinara i ostvaruje pravo na jednokratnu pomoć Vlade Srbije.

Penzije u Srbiji su, kao i plate budžetskih korisnika, zbog ekonomske krize zamrznute na kraju 2008. godine.

Odmrzavanje penzija i plata, prema dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom, uslediće u januaru, a u 2010. godini predviđene su još dve povišice - u aprilu i oktobru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik